Acupressuur - Acupunctuur zonder naalden

Een behandeling acupressuur heeft een groot effect op gezondheid en balans. Te boeken voor hond, kind en volwassene in provincie Drenthe.

Met zachte druk van de handen en vingers wordt de stroming van de energie (Qi) in het lichaam beïnvloed. Er zijn verschillende druktechnieken die vanuit de Chinese visie een bepaalde beweging van de betreffende meridiaan of diepere lagen van het lichaam stimuleren, die aan de acupunctuurpunten verbonden zijn. Ook worden pijnpunten op het lichaam gelokaliseerd, waarna met specifieke druk stagnaties en blokkadAcupressuur voor honden en mensen bij Botanisch in Balans holistische praktijk Vledderes in dat gebied opgelost kunnen worden.

Acupressuur heeft een ontspannende werking op het lichaam en een positieve invloed op verschillende fysieke en mentale klachtenbeelden.

Onderdeel van Tui Na

Toen duizenden jaren geleden in de oude geschriften van de Traditionele Chinese Geneeskunde voor het eerst de kracht van acupunctuur werd opgetekend, ontdekte men dat druk geven zonder naalden op de acupunctuurpunten van de meridianen ook een groot effect had op de gezondheid en balans van het lichaam.

Naast de acupunctuur ontstond een zelfstandige geneeswijze die Tui Na werd genoemd. Letterlijk spreek je uit Twie Na en betekent ‘duw en grijp’. Deze Chinese massage kent enorm veel technieken, waaronder druktechnieken met lichte druk op acupunctuurpunten en triggerpoints die Acupressuur wordt genoemd. Acupressuur is uiteindelijk vanuit de Tui Na een zelfstandige therapie geworden.

© 2013 - 2024 Botanisch in Balans holistische praktijk en natuurproducten voor mens en dier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel