Acupressuur

Acupressuur - Acupunctuur zonder naalden

Toen duizenden jaren geleden in de oude geschriften van de Traditionele Chinese Geneeskunde voor het eerst de kracht van acupunctuur werd opgetekend, ontdekte men dat druk geven op de acupunctuurpunten van de meridianen zonder naalden ook een groot effect had op de gezondheid.

Naast de acupunctuur ontstond een zelfstandige geneeswijze die Tui Na werd genoemd. Letterlijk spreek je uit Twie Na en betekent ‘duw en grijp’. Deze Chinese massage kent enorm veel technieken, waaronder druktechnieken met lichte druk op acupunctuurpunten en triggerpoints die Acupressuur wordt genoemd. Vanuit de Tui Na is uiteindelijk Acupressuur een zelfstandige natuurgeneeswijze geworden.

Wat doet Acupressuur?

Met zachte druk van de handen en vingers wordt de stroming van de energie (Qi) in het lichaam beïnvloed. Er zijn verschillende druktechnieken die vanuit de Chinese visie een bepaalde beweging van de betreffende meridiaan of diepere lagen van het lichaam stimuleren, die aan de acupunctuurpunten verbonden zijn. Ook worden pijnpunten op het lichaam gelokaliseerd, waarna met specifieke druk stagnaties en blokkades in dat gebied opgelost kunnen worden.

Acupressuur heeft een ontspannende werking op het lichaam en een positieve invloed bij onder meer pijn, migraine, problemen met de spijsvertering en beweging, chronische moeheid, stress, burn-out, rug-, problemen met schouder, rug en nek, bindweefselproblemen, huidproblemen, examenangst en vuurwerkangst.

Een behandeling kan bestaan uit alleen Acupressuur of gecombineerd worden met TuiNa massage. Voorafgaande aan een behandeling vindt altijd een anamnese plaats met pols en tong diagnose, aangevuld met lichaamsobservering en vragenstelling.

Op deze wijze kan er een effectief persoonlijk behandelplan gemaakt worden. Ook geven we aanvullend advies over toepasbare kruiden, voedings- en bewegingsadviezen.

Bij Botanisch in Balans holistische praktijk voor mens en dier is Acupressuur een optie voor volwassenen, kinderen en honden.

© 2013 - 2021 Botanisch in Balans | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel