Wie zijn wij?

Mijn naam is Sandra Hoogendoorn-Willemse en ik ben gediplomeerd natuurgeneeskundig therapeut en gespecialiseerd voedingstherapeut voor mens en dier. In mijn natuurgeneeskundige praktijk begeleid ik jou en/of je dier met TCM Acupressuur, TuiNa, Reiki, Spagyriek, kruiden, supplementen en voedingstherapie. Afhankelijk van wat past bij de situatie.

Whole Food Nutrition voor honden en katten is mijn specialisatie en ik help je graag op het gebied van het formuleren van zelf samengestelde rauwe voeding, Koken voor de hond, Vijf Elementen voedingsleer en orthomoleculaire voedingsleer. Ik geef educatie over voeding en natuurgeneeswijzen en mag graag mensen warm maken voor mijn passies. Daarnaast verkoop ik natuurlijke producten voor mensen, honden, katten, paarden en kippen.

Vroeger was ik gek op paarden en altijd in de weide, stallen en in de natuur te vinden. Mijn passie voor honden kwam daar bij, nadat we in 1989 onze eerste hond kregen. Na een aantal asielhonden kwamen de Goldens en onze liefde voor dit ras was geboren. Gehoorzaamheid, behendigheid, speuren en zwemmen zijn leuke bezigheden en ik ben dagelijks met de honden in de natuur te vinden. 

Om de gezondheid van mijzelf en onze honden beter te kunnen waarborgen, bewandelde ik eind 2003 het pad van de holistische geneeskunde. Omgeven in een veld van holistisch werkende dierenartsen en dierenarts-nutritionisten in binnen- en buitenland ging er een nieuwe wereld van gezonde logica voor me open. Dat stimuleerde om mezelf verder te bekwamen in en mijn medemens te informeren over natuurgeneeswijzen en natuurlijke voeding voor mens en dier. Door de tijd heen heb ik veel honden- en kattenbaasjes geholpen om het nog beter te doen voor hun dier.

Mijn speciale interesse heeft de Traditionele Chinese Geneeskunde (Voedingsleer, Acupressuur, TuiNa, Kruidenleer, Spagyriek), orthomoleculaire voedingsleer en de symbiotische relatie met het microbioom van de darmen en de hersenen, de effecten van ongezonde voeding en het ontstaan van immuniteitsziekten, oxidatieve stress en celschade, inherited food effects en de relatie met voeding en gezondheid, nutrigenetica, nutrigenomics en epigenetica. 

Sinds 2008 heb ik me toegelegd om dit fenomeen bij honden te bestuderen. Onze overleden Goldens en de huidige honden doen mee aan een aantal longevity-projecten die de significante verschillen tussen brokgevoerde en rauwgevoerde honden in kaart proberen te brengen. Inmiddels is bekend met goede wetenschappelijke onderbouwing dat verse voeding positief bij kan dragen aan het terugdringen van te vroege degeneratieve ziekten, zoals allergie, kanker, diabetes en obesitas bij honden.

Zie mijn CV voor betrouwbaarheid en vakbekwaamheid. Daar besteed ik sinds de oprichting van Botanisch in Balans in 2013 veel aandacht aan en ik ben er trots op vanaf 2017 aangesloten te zijn bij beroepsorganisatie CAT en geschillencommissie GAT. De praktijk voldoet volledig aan de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) en de eisen van de AVG (Privacy Wetgeving).

Waar mogelijk helpt mijn man Peter op de achtergrond mee en we vormen een mooi team.

 

Botanisch in Balans webshop natuurproducten voor mens en dier

© 2013 - 2024 Botanisch in Balans holistische praktijk en natuurproducten voor mens en dier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel