Over ons

BOTANISCH IN BALANS Uw webshop voor natuurproducten - holistische praktijk voor mens & dier 

Mijn naam is Sandra Hoogendoorn-Willemse en ik ben natuurgeneeskundig therapeut en voedingstherapeut bij Botanisch in Balans holistische praktijk voor mens & dier te Vianen. Mijn specialisaties zijn Chinese Geneeskunde (TCM), acupressuur en TuiNa massagetherapie, Cupping, Guasha, kruidengeneeskunde, bewegingsleer, voedingstherapie, Bachbloesem- en Aromatherapie en de verkoop van natuurlijke diervoeding en natuurproducten voor mens en dier. 

Vroeger was ik gek op paarden en altijd in de weide en de stallen te vinden. Mijn passie voor honden kwam daar bij, nadat we in 1989 onze eerste hond kregen. Na een aantal asielhonden kwamen de Goldens en onze liefde voor dit ras was geboren. Gehoorzaamheid, jachttraining, speuren en zwemmen zijn leuke bezigheden en ik ben dagelijks met de honden in de natuur te vinden. 

Om de gezondheid van mijzelf en onze honden beter te kunnen waarborgen, bewandelde ik eind 2003 het pad van de natuurgeneeskunde en het Natural Rearing. Ik ging me verdiepen in natuurlijke voeding voor honden, katten en paarden en ervaarde zeer goede resultaten, evenals met holistische geneeswijzen. Een nieuwe wereld van gezonde logica en dat stimuleerde om mezelf verder te ontwikkelen binnen de natuurgeneeskunde.

Door mijn honden heb ik van mijn hobby mijn werk mogen maken. In 2013 zijn webshop Botanisch in Balans Natuurproducten voor mens & dier en de holistische praktijk van start gegaan. Ik ben voedingsdeskundige voor mens en dier en adviseer ONAFHANKELIJK over zelf samengestelde verse voeding, kruidentoepassingen en andere aanvullende supplementen, orthomoleculaire suppletie, Koken voor de hond en kat, geproduceerde vers voedingen, brok- en natvoer. Regelmatig volg ik gedegen opleidingen en bijscholingen volgens de laatste wetenschappelijke inzichten, zodat dieren met ziekten goed begeleid kunnen worden binnen mijn praktijk.

Tevens houd ik mijn kennis op peil over de humane voeding en orthomoleculaire geneeskunde. Mijn speciale interesse heeft de TCM Vijf elementen voeding voor mens en dier, whole food nutrition en de symbiotische relatie met het microbioom van de darmen en de hersenen, de effecten van ongezonde voeding en het ontstaan van immuniteitsziekten, oxidatieve stress en celschade, inherited food effects en de relatie met voeding, epigenetica en gezondheid. Sinds 2008 heb ik me toegelegd om dit fenomeen bij honden te bestuderen. Onze inmiddels overleden Goldens en de huidige honden doen mee aan een aantal projecten die de significante verschillen tussen brokgevoerde en rauwgevoerde honden in kaart brengen. Inmiddels is bekend dat verse voeding bijdraagt aan het terugdringen van te vroege degeneratieve ziekten, zoals allergie, kanker, diabetes en obesitas bij honden.

Acupressuur en TuiNa massage (spreek uit twiena) zijn onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) en kunnen voor mens en dier veel betekenen bij problemen met onder meer de rug, nek, schouders, spieren, pezen, bindweefsel, gewrichten, RSI, onbalans in de spijsvertering, revalidatie, blessures, stress, afwijkend gedrag, cognitieve problemen en angsten. 

De gedegen 3-jarige HBO opleiding TCM TuiNa massage therapie (inclusief acupressuur), met mijn specialisaties Pijnvermindering, Bi syndromen, Ban technieken en Kindertuina, heeft mij veel kennis en inzicht gegeven. De jaaropleiding TCM Acupressuur en Tuina bij honden sloot hier mooi op aan. Ik heb inmiddels ruime ervaring om mens en dier te ondersteunen. TuiNa is erg fijn voor kinderen, volwassenen, honden, katten en paarden. 

Adviseren, educeren, schrijven en binnen mijn geleerde natuurgeneeskunde beoefenen om mensen en dieren te helpen. Dat is en blijft mijn grote passie en drijfveer. Ik haal ook veel voldoening uit de werkzaamheden voor onze webshop. U kunt bij ons terecht voor natuurlijke diervoeding en gezondheidsproducten, verzorgingsproducten en voedingssupplementen die bijdragen aan het in stand houden van gezondheid. Dit alles doe ik met veel enthousiasme in Vianen en omstreken en mijn man helpt gezellig op de achtergrond mee daar waar hij nodig is.

Zie mijn CV voor betrouwbaarheid, kundigheid en passievol werken. Daar besteed ik veel aandacht aan en ik ben er trots op dat de holistische praktijk vanaf 2017 is aangesloten bij beroepsorganisatie CAT en geschillencommissie GAT. De praktijk voldoet volledig aan de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) en de eisen van de AVG (Privacy Wetgeving).

 

Botanisch in Balans webshop natuurproducten voor mens en dier

© 2013 - 2021 Botanisch in Balans | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel