BOTANISCH IN BALANS - holistische praktijk en natuurproducten voor mens en dier 

Mijn naam is Sandra Hoogendoorn-Willemse en ik ben gediplomeerd natuurgeneeskundig therapeut en (klinisch) voedingstherapeut voor mens en dier. Daarnaast verkoop ik natuurlijke producten ter ondersteuning van de gezondheid bij mensen, honden, katten, paarden en kippen.

Vroeger was ik gek op paarden en altijd in de weide en de stallen te vinden. Mijn passie voor honden kwam daar bij, nadat we in 1989 onze eerste hond kregen. Na een aantal asielhonden kwamen de Goldens en onze liefde voor dit ras was geboren. Gehoorzaamheid, behendigheid, speuren en zwemmen zijn leuke bezigheden en ik ben dagelijks met de honden in de natuur te vinden. 

Om de gezondheid van mijzelf en onze honden beter te kunnen waarborgen, bewandelde ik eind 2003 het pad van de holistische geneeskunde. Een nieuwe wereld van gezonde logica en dat stimuleerde om mezelf verder te bekwamen in en te informeren over natuurgeneesvormen, Whole Food Nutrition en natuurlijke voeding voor honden, katten en paarden. Door de tijd heen mocht ik veel dieren en hun baasjes ondersteunen met vaak zeer mooie resultaten. 

Mijn speciale interesse heeft de TCM (Chinese voedingsleer, Acupressuur, TuiNa, Kruidenleer, Spagyriek), orthomoleculaire voedingsleer en de symbiotische relatie met het microbioom van de darmen en de hersenen, de effecten van ongezonde voeding en het ontstaan van immuniteitsziekten, oxidatieve stress en celschade, inherited food effects en de relatie met voeding en gezondheid, nutrigenetica, nutrigenomics en epigenetica. 

Sinds 2008 heb ik me toegelegd om dit fenomeen bij honden te bestuderen. Onze inmiddels overleden Goldens en de huidige honden doen mee aan een aantal longevity-projecten die de significante verschillen tussen brokgevoerde en rauwgevoerde honden in kaart brengen. Inmiddels is bekend dat verse voeding positief bij kan dragen aan het terugdringen van te vroege degeneratieve ziekten, zoals allergie, kanker, diabetes en obesitas bij honden.

De gedegen 3-jarige HBO opleiding TCM TuiNa massage therapie (inclusief acupressuur), met mijn specialisaties Pijnvermindering, Bi syndromen, Ban-technieken en Kindertuina, heeft mij veel kennis en inzicht gegeven. De jaaropleiding TCM Acupressuur en Tuina bij honden sluit hier mooi op aan. 

Adviseren, educeren, (leer)boeken schrijven en binnen mijn geleerde voedingstherapie en natuurgeneeskunde beoefenen om mensen en dieren te helpen. Dat zijn mijn grote passies waar ik me voornamelijk op wil concentreren. Dit alles doe ik met veel enthousiasme op de nieuwe praktijklocatie in Vledder. 

Zie mijn CV voor betrouwbaarheid en vakbekwaamheid. Daar besteed ik sinds de oprichting van Botanisch in Balans in 2013 veel aandacht aan en ik ben er trots op vanaf 2017 aangesloten te zijn bij beroepsorganisatie CAT en geschillencommissie GAT. De praktijk voldoet volledig aan de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) en de eisen van de AVG (Privacy Wetgeving).

 

Botanisch in Balans webshop natuurproducten voor mens en dier

© 2013 - 2023 Botanisch in Balans holistische praktijk en natuurproducten voor mens en dier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel