BOTANISCH IN BALANS - holistische praktijk en natuurproducten voor mens en dier 

Mijn naam is Sandra Hoogendoorn-Willemse en ik ben gediplomeerd natuurgeneeskundig therapeut en (klinisch) voedingstherapeut voor mens en dier.

Je kunt bij mij terecht voor:

 • Chinese Geneeskunde (TCM):
  Acupressuur
  TuiNa massagetherapie
  Cupping
  Guasha
  Chinese voedingsleer (Whole Food Nutrition)
 • Kruidengeneeskunde
 • Bewegingsleer
 • Voedingstherapie
 • Orthomoleculair voedingsadvies
 • Klinisch formuleren voor honden en katten
 • Formuleren zelf samengestelde rauwe voeding, Koken voor de hond en KVV
 • Bachbloesemtherapie
 • Aromatherapie
 • Celzouten
 • Spagyriek 
 • Natuurproducten voor mens en dier

Vroeger was ik gek op paarden en altijd in de weide en de stallen te vinden. Mijn passie voor honden kwam daar bij, nadat we in 1989 onze eerste hond kregen. Na een aantal asielhonden kwamen de Goldens en onze liefde voor dit ras was geboren. Gehoorzaamheid, behendigheid, speuren en zwemmen zijn leuke bezigheden en ik ben dagelijks met de honden in de natuur te vinden. 

Om de gezondheid van mijzelf en onze honden beter te kunnen waarborgen, bewandelde ik eind 2003 het pad van de natuurgeneeskunde en het Natural Rearing. Ik ging me verdiepen in natuurlijke voeding voor honden, katten en paarden en ervaarde zeer goede resultaten, evenals met holistische geneeswijzen. Ik voelde de noodzaak om honden- en katteneigenaren te informeren via toentertijd mijn fora en groepen en zag pups gezond uitgroeien, zieke dieren ontzettend vaak in no-time opknappen en stokoude leeftijden behalen. Een nieuwe wereld van gezonde logica en dat stimuleerde om mezelf verder te ontwikkelen binnen de professionele voedingsleer en natuurgeneeskunde.

Door mijn honden heb ik van mijn hobby mijn werk mogen maken. In 2013 zijn webshop Botanisch in Balans Natuurproducten voor mens & dier en de holistische praktijk van start gegaan. Ik ben onafhankelijk voedingstherapeut en natuurgeneeskundige voor mens en dier. Educeren en adviseren over zelf samengestelde verse voeding (BARF/NRC/AAFCO/FEDIAF/Clinical Nutrition Formulation), koken voor de hond en kat, kompleet vers vlees voeding, Chinese voedingsleer, orthomoleculaire voedingsleer en natuurgeneeskunde zit in mijn bloed.

Regelmatig volg ik gedegen opleidingen en bijscholingen volgens de laatste wetenschappelijke inzichten, zodat binnen mijn praktijk honden en katten met ziekten goed begeleid worden.

Tevens houd ik mijn kennis op peil over de humane voeding en orthomoleculaire geneeskunde. Mijn speciale interesse heeft de TCM Vijf elementen voeding voor mens en dier, whole food nutrition en de symbiotische relatie met het microbioom van de darmen en de hersenen, de effecten van ongezonde voeding en het ontstaan van immuniteitsziekten, oxidatieve stress en celschade, inherited food effects en de relatie met voeding en gezondheid, nutrigenetica, nutrigenomics en epigenetica.

Sinds 2008 heb ik me toegelegd om dit fenomeen bij honden te bestuderen. Onze inmiddels overleden Goldens en de huidige honden doen mee aan een aantal longevity-projecten die de significante verschillen tussen brokgevoerde en rauwgevoerde honden in kaart brengen. Inmiddels is bekend dat verse voeding bijdraagt aan het terugdringen van te vroege degeneratieve ziekten, zoals allergie, kanker, diabetes en obesitas bij honden.

Acupressuur en TuiNa massage (spreek uit twiena) zijn onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) en kunnen voor mens en dier veel betekenen bij problemen met onder meer de rug, nek, schouders, spieren, pezen, bindweefsel, gewrichten, RSI, onbalans in de spijsvertering en organen, revalidatie, blessures, stress, incontinentie, gedragsproblemen, cognitieve problemen en angsten. 

De gedegen 3-jarige HBO opleiding TCM TuiNa massage therapie (inclusief acupressuur), met mijn specialisaties Pijnvermindering, Bi syndromen, Ban-technieken en Kindertuina, heeft mij veel kennis en inzicht gegeven. De jaaropleiding TCM Acupressuur en Tuina bij honden sluit hier mooi op aan. Ik heb inmiddels ruime ervaring om mens en dier te ondersteunen. 

Adviseren, educeren, (leer)boeken schrijven en binnen mijn geleerde voedingstherapie en natuurgeneeskunde beoefenen om mensen en dieren te helpen. Dat zijn mijn grote passies waar ik me voornamelijk op wil concentreren. Dit alles doe ik met veel enthousiasme in Vledder en omstreken en mijn man helpt gezellig op de achtergrond mee daar waar hij nodig is.

Zie mijn CV voor betrouwbaarheid, kundigheid en passievol werkenDaar besteed ik veel aandacht aan en ik ben er trots op dat de holistische praktijk vanaf 2017 is aangesloten bij beroepsorganisatie CAT en geschillencommissie GAT. De praktijk voldoet volledig aan de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) en de eisen van de AVG (Privacy Wetgeving).

 

Botanisch in Balans webshop natuurproducten voor mens en dier

© 2013 - 2023 Botanisch in Balans holistische praktijk en natuurproducten voor mens en dier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel