Teef en hormonale onbalans

Een loopsheid is voor een intacte teef een natuurlijk proces, dat voor veel honden moeiteloos verloopt. Sommige dieren hebben echter meer moeite tijdens deze fase van het leven en kunnen baat hebben bij wat ondersteuning.

Lees meer »

Overprikkeling van buitenaf

Overprikkeling is een verzamelnaam voor invloeden van buitenaf die te heftig binnenkomen bij een individu. Denk aan reactieve reacties op geluiden, geuren, pollen en de minder zichtbare verstoringen zoals wifi en geopatische belastingen.

Lees meer »

Giardia bij honden

Enige tijd geleden ben ik door de hondenexperts Michelle Vrolijk en Daniëlle Dessauvagie gevraagd om bij te dragen aan hun prachtige e-book Hond & Giardia.

Lees meer »

Veendrenkstof voor dieren

Veendrenkstof is een modderige substantie en een 100% natuurlijk product dat zich inmiddels al ruim 30 jaar heeft bewezen. 'Living foods' wordt het ook wel genoemd, omdat dit gefermenteerde bodemleven met natuurlijk kiezelzuur en huminezuren rijk is aan enzymen en gunstige bio-actieve stoffen.

Lees meer »

Zeewier voor dieren

Juliette de Baïracli Levy werd in 1912 in Manchester (UK) geboren. Zij groeide op in een rijk gezin en had de wens om met dieren te werken. Na het succesvol doorlopen van één van de beste meisjesscholen van Engeland, het LowtherCollege, studeerde Juliette daarna diergeneeskunde aan de Universiteit van Manchester. Omdat zij zich echter niet kon verenigen met de conventionele visie en dagelijkse praktijk op de universiteit, stopte Juliette na een aantal jaren met haar opleiding. Zij wilde haar interesse in natuurlijke geneeskunde vergroten en leerde tijdens lange reizen en veldonderzoeken veel van de lokale bevolking, nomaden en zigeuners in Engeland, Spanje, Frankrijk, Turkije, Noord Afrika, Amerika, Israel en Griekenland.

Lees meer »