Aromatherapie helpt bij het onderhouden en bevorderen van de geestelijke en lichamelijke gezondheid. De etherische of essentiële oliën die gewonnen worden uit geneeskrachtige planten, bomen, bloemen, kruiden en fruit, geven levensenergie en dragen bij aan het herstel van het natuurlijke evenwicht in het lichaam.

Etherische oliën hebben naast antiseptische en antivirale kwaliteiten elk hun specifieke helende eigenschappen op ons zenuwstelsel. Het inademen van de oliën door middel van verdamping heeft een diepe werking op ons psychisch evenwicht. Ze kunnen je gemoedstoestand positief beïnvloeden door onder meer te kalmeren, activeren, een rustige slaap te bevorderen, pijn en stress te verlichten, eetlust te bevorderen en vrolijk te stemmen.

Naast een positief effect op je brein brengen etherische oliën ook een aantal lichaamsprocessen op gang. Specifieke oliën kunnen prima ingezet worden bij lichamelijke aandoeningen en afhankelijk van de klachten bijvoorbeeld het immuunsysteem activeren, de weerstand verhogen, de hormoonhuishouding reguleren, kramp en hoest stillen, de bloeddruk stimuleren of juist omlaag brengen, de spijsvertering stimuleren of reguleren, ontgiften, slijm oplossen en het herstellend vermogen van de huid stimuleren.

De bestanddelen van etherische olie blijken bij mensen en honden niet lang achter te blijven in het lichaam, ook niet tijdens gebruik op de huid of bij inwendig gebruik (dan altijd onder begeleiding van een deskundige). In een gezond lichaam blijft de vluchtige olie niet langer dan 3 tot 6 uur aanwezig, terwijl een ziek lichaam daar ongeveer 14 uur over kan doen. Via de huid, ademhaling of het spijsverteringsstelsel komen de plantenstoffen in de bloedbaan terecht en worden in de lever verder verwerkt tot afbraakproducten. Die afbraakproducten verlaten via de urine, ontlasting, zweet en uitgeademde lucht het lichaam.

© 2013 - 2022 Botanisch in Balans holistische praktijk en natuurproducten voor mens en dier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel