Sorteer op
Sorteer op

Alroda Puur

Alroda Puur vers vlees voor hond, kat en fret

Alroda Puur is een tweede merk gemalen vers vlees van de producent van DARF Eko.  Dit merk bevat bot, vlees en organen van 1 diersoort in een rol.  Door gemiddeld 4-6 diersoorten af te wisselen over een periode van een paar weken, krijgt uw dier een variatie aan voedingsstoffen binnen, die ook goed opneembaar zijn voor het lichaam. Elke diersoort heeft een eigen patroon aan aminozuren, natuurlijke vitamines en mineralen en Omega 3 vetzuren.

Geschikt als basisvoeding 

Een advies is om voor honden de Alroda versies met bot, vlees en orgaan aan te vullen met de versies pens, hart, boekmaag en vette vis. Wilt u volgens het BARF principe echt 'compleet' voeren, dan is het aan te raden om ook een kleine toevoeging 'gezond overige' te geven. Binnen het BARF mag u dan bijvoorbeeld (5%-15%) verse groentes, kruiden-, kiem- en zadenmixen, algen zoals chlorella en spirulina, zeewier, eieren, fruit, kefir en imkerhoning toevoegen. Er zijn katten die ook van dit soort toevoegingen voor de honden mee eten. Ze weten zelf wat ze voor dat moment 'nodig' hebben.

Over katten wordt gezegd dat ze pens en boekmaag niet lekker vinden of niet 'mogen' hebben. Dat niet mogen hebben, klopt geenszins. Er zijn redelijk veel katten die er toch wel iets mee lijken te hebben. Beide zijn een goede vitamine B, zink, selenium, kalium, magnesium en mangaan bron en hebben pre- en probiotische eigenschappen, dus overall een goede aanvulling op het geheel. 

Vette vissoorten zoals zalm, kabeljauw, sardientjes, makreel en haring zijn rijk aan taurine, omega 3 vetzuren DHA en EPA, vitamine A, B's, het belangrijke D en E, kalium, selenium en magnesium. 

Honden maken het sulfonzuur taurine aan uit de aminozuren Methionine en Cysteïne. Katten evenals fretten kunnen taurine niet zelf aanmaken, dus zal dit als het 11e essentiële aminozuur direct uit de voeding binnen moeten komen. Taurine zit in kleine concentraties in vis, gevogelte, vlees, orgaanvlees, eieren en schaal- en schelpdieren.

In Alroda zijn bevleesde karkassen, orgaanvlees, vlees en vis verwerkt, waarvan redelijkerwijs kan worden aangenomen dat katten en fretten door te variëren met gevogelte, hoefdieren zoals lam, geit en rund en vette vis meer dan voldoende Taurine binnen krijgen. Aan de Alroda dagmaaltijd voor de kat of fret mag u 10% extra hart toevoegen en dit op andere dagen afwisselen met 1-2 x per week 10% vette vis en 1 x per week een rauw ei (bijv. 1 biologisch kippenei of 2 kwarteleitjes).

Alroda Puur als eliminatiedieet

De enkelvoudige diersoorten van Alroda Puur zijn ideaal als eliminatiedieet. We hebben al veel dieren zienderogen zien opknappen van hun huid en vacht problemen en spijsverteringsproblemen. Een eerlijke rauwe voeding die door veel dieren met smaak wordt gegeten.

Wij adviseren altijd om van Alroda niet alle diersoorten te voeren. Mocht het ooit nodig zijn om een eliminatiedieet te starten, dan kunt u altijd terugvallen op een paar dierlijke eiwitbronnen die uw hond of kat nog niet eerder heeft gegeten.

Alroda Puur bevat geen toegevoegde granen, premixen, conserveringsmiddelen en geur-, kleur- en smaakstoffen.

Wilt u begeleiding bij het opstellen van een voedingsplan voor uw individuele dier, neem dan contact met ons op.

© 2013 - 2021 Botanisch in Balans | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel