Tuina is een Chinese massagetherapie en behandelt ziektes en aandoeningen via massage technieken. In Chinese ziekenhuizen is Tuina een volwaardige therapie binnen de gezondheidszorg waarmee enorme effecten bereikt worden!

Visie TCM

De  visie van de Traditionele Chinese Geneeskunde (Traditional Chinese Medicine of TCM) gaat er vanuit dat klachten en ongemakken voortvloeien uit een disbalans in onze levenskracht. Chinli Tuina baseert zich op deze visie en de massages variĆ«ren van ontspanning tot aan gerichter handelen bij klachten. De toegepaste technieken stimuleren en reguleren het meridiaan-systeem, waardoor de energie- en bloeddoorstroming in balans worden gebracht en blokkades worden opgeheven. Meridianen zijn kanalen waardoor Qi (energie), bloed, voedingsstoffen en informatie stromen. Volgens de Chinese Geneeskunde veroorzaken de blokkades in dit systeem ziektes en geestelijke onbalans. Chinli Tuina zorgt voor lichamelijke en geestelijke balans en bevordert de gezondheid.

Professionele massage

Ik ben gediplomeerd Chinli Tuina Masseur en geef professionele massage behandelingen aan volwassenen, ouderen en kinderen. Ook geef ik preventieve massages aan mensen in de sport, waaronder de hondensport en paardensport beoefenaars en stel ik me beschikbaar voor bedrijfsmassages tegen gunstige tarieven. Momenteel ben ik bezig met de vervolgopleiding Chinli Tuina Therapeut.

Behandeling in de praktijk

Mijn holistische praktijk Botanisch in Balans is gevestigd in Vianen, in een gezellige en sfeervol ingerichte ruimte op de tweede verdieping. Er is geen lift aanwezig. In overleg is een huisbezoek mogelijk in de regio, waarbij ik reiskosten in rekening breng. Met nadruk vermeld ik nog even dat Chinli Tuina gericht is op het verbeteren van gezondheid en niets met erotiek of erotische handelingen te maken heeft.

Maak een afspraak

Ben je toe aan een moment van rust en aandacht voor jezelf? Bel of vul onderstaand contactformulier in voor het inplannen van een behandeling.

Je kunt dit formulier alleen gebruiken als je JavaScript aanzet in je browser.