Mijn naam is Sandra Hoogendoorn-Willemse en ik ben natuurgeneeskundig therapeut bij Botanisch in Balans te Vianen. TCM acupressuur en TuiNa massages met ook Cupping, Guasha en Moxa, bewegingsleer, voedingsadvies, Bachbloesem- en Aromatherapie, kruidengeneeskunde en verkoop van voeding en natuurproducten voor mens en dier zijn mijn specialisaties. 

Vroeger was ik gek op paarden en altijd in de weide en de stallen te vinden. Mijn passie voor honden kwam daar bij, nadat we in 1989 onze eerste hond kregen. Na een aantal asielhonden kwamen de Goldens en onze liefde voor dit ras was geboren. Gehoorzaamheid, jachttraining, speuren en zwemmen zijn leuke bezigheden en ik ben dagelijks met de honden in de natuur te vinden. 

Om de gezondheid van mijzelf en onze honden beter te kunnen waarborgen, bewandelde ik het pad van de natuurgeneeskunde en het Natural Rearing. Ik ging me verdiepen in natuurlijke voeding voor honden, katten en paarden en ervaarde zeer goede resultaten met holistische geneeswijzen. Een nieuwe wereld van gezonde logica en dat stimuleerde mij om meerdere natuurgeneeskunde opleidingen te volgen.

Door mijn honden heb ik van mijn hobby mijn werk mogen maken. Ik adviseer over zelf samengestelde verse voeding met kruidentoepassingen, Koken voor de hond en kat en geproduceerde vers voedingen. Regelmatig volg ik bijscholingen op dit vlak en ik houd ook mijn kennis op peil over de humane voeding. Mijn speciale interesse heeft de TCM Vijf elementen voeding voor mens en dier.

Ik ben een echte ervaringsdeskundige op het gebied van bewustwording, groei en zelfacceptatie. Zelfacceptatie is niet een eindpunt, maar het begin van iets moois. Mijn kracht is om andere mensen te stimuleren om sterker in het leven te staan. 

Graag leer ik je om niet alleen in balans te komen met gezonde voeding en lichaamsbeweging, maar ook door goed te zorgen voor je geest. Je body & mind horen bij elkaar en met makkelijk toe te passen technieken werken we samen aan dat doel. 

Acupressuur en TuiNa massage (spreek uit twiena) zijn onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) en kunnen voor mens en dier veel betekenen bij problemen met onder meer de rug, nek, schouders, spieren, pezen en gewrichten, RSI, onbalans in de spijsvertering, revalidatie, blessures, stressvermindering, afwijkend gedrag, cognitieve problemen en angsten. 

De gedegen 3-jarige HBO opleiding TCM TuiNa massage therapie, met mijn specialisaties Pijnvermindering, Bi syndromen, Ban technieken en Kindertuina, heeft mij veel kennis en inzicht gegeven. TuiNa is erg fijn voor kinderen, volwassenen, honden, katten en paarden. 

Momenteel volg ik de jaaropleiding TCM Acupressuur en TuiNa bij honden en zal hierna honden in hun thuissituatie gaan behandelen. 

Adviseren, educeren en binnen mijn geleerde natuurgeneeskunde beoefenen om mensen en dieren te helpen. Dat is en blijft mijn grote passie en drijfveer.

Betrouwbaarheid, kundigheid en passievol werken. Daar besteed ik veel aandacht aan en ik ben er trots op dat de holistische praktijk vanaf 2017 is aangesloten bij beroepsorganisatie CAT en geschillencommissie GAT. De praktijk voldoet volledig aan de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) en de eisen van de AVG (Privacy Wetgeving).


Sandra Hoogendoorn-Willemse aangesloten bij beroepsorganisatie CATklik hier voor mijn CV