Wandel lessen Vianen optimale gezondheid

In het Refresh your Body programma leer je op een speelse manier effectief te bewegen en geestelijke en lichamelijke balans te vinden. Kom in je eigen kracht! We gaan naar buiten, bewegen in de buitenlucht. Dit speciale wandelprogramma is voor volwassenen en kinderen die op een ontspannen manier met hun gezondheid bezig willen zijn.

Wandelen in de natuur is heilzaam

Uit een onderzoek van Universiteit Maastricht dat in 2013 is gepubliceerd, blijkt dat laag intensieve beweging in de vorm van wandelen beter is dan intensieve activiteit tijdens kortere perioden. Wandelen is goed voor de stofwisseling, het hart, de longen, botten en spieren. Deze manier van bewegen heeft een positieve invloed op het lichaamsgewicht en de bloeddruk. Wandelen maakt je fit en ‘leeg in het hoofd’, waardoor de hoeveelheid stresshormoon afneemt en je lekkerder in je vel komt te zitten.

Rust roest!

Gezond bewegen is binnen de Chinese Traditionele Geneeskunde (TCM) een belangrijke voorwaarde om gezondheid te waarborgen. Bewegen is goed voor de Lever Qi, de versterkende energie of de brandstof, die door het gehele lichaam wordt vervoerd en evenwichtig over alle meridiaansystemen en organen verdeeld wordt. Qi stagneert als die beweging wordt verstoord en dat heeft uiteindelijk lichamelijke en psychische gevolgen. Even heel gemakkelijk in één zin samengebracht: gezond bewegen, een goede ademhaling, een gezonde voeding, voldoende rust en in het algemeen een bewustere levensstijl zorgen voor meer levensenergie (Qi). Rust roest! 

Ik daag je uit.....

.....om mee te doen aan deze verfrissende wandellessen. Refresh your Body bestaat uit losse lessen en speciale wandelprogramma's voor bedrijven, kinderen en volwassenen. De start is vanaf de Kasteeltuin Amaliastein Vianen. Onderweg leer ik je verschillende tools die je gaan helpen sneller in je eigen kracht te komen.