Ik ben Chinli Tuina Masseur en Tuina Therapeut i.o. en geef professionele massage behandelingen aan volwassenen, ouderen en kinderen. Chinli Tuina massage is voor iedereen met lichamelijke, emotionele, psychische of spirituele problemen. Ook geef ik preventieve behandelingen aan mensen in de sport, waaronder de hondensport- en paardensport beoefenaars en bedrijfsmassages tegen gunstige tarieven. 

Chinli Tuina varieert van ontspannende massages tot aan gerichter handelen bij klachten. Hierbij werk ik vanuit de visie van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) en omvat onder meer de meridianenleer, de vijf elementenleer en de Chinese fysiologie. Ik beheers diverse massage- en manipulatietechnieken en maak gebruik van de belangrijkste acupunctuurpunten op het lichaam. Indien de behandeling het toelaat, gebruik ik ook Cupping, Gua-sha en Moxa technieken.

Chinli Tuina is één van de traditionele therapieën binnen de TCM. In Chinese ziekenhuizen is Chinli® Tuina een volwaardige therapie waarmee enorme effecten bereikt worden! Deze massages stimuleren en reguleren het meridiaan-systeem, waardoor de energie- en bloeddoorstroming in balans worden gebracht en blokkades worden opgeheven. Meridianen zijn kanalen waardoor Qi (energie), bloed, voedingsstoffen en informatie stromen. Volgens de Chinese Geneeskunde veroorzaken de blokkades in dit systeem ziektes en geestelijke onbalans. Chinli Tuina zorgt voor lichamelijke en geestelijke balans en bevordert de gezondheid. 

Ik stel nadrukkelijk geen medische diagnoses en vervang geen medische adviezen. Indien nodig adviseer ik altijd eerst jouw (huis)arts of specialist te raadplegen. Mijn holistische praktijk Botanisch in Balans Vianen is gevestigd aan huis, in een gezellige, sfeervol ingerichte ruimte op de tweede verdieping. Ben je daar om gezondheidsredenen niet mobiel genoeg voor? In overleg is een huisbezoek mogelijk in de regio, waarbij ik reiskosten in rekening breng. Met nadruk vermeld ik nog even dat Chinli Tuina gericht is op het verbeteren van gezondheid en niets met erotiek of erotische handelingen te maken heeft. Bel of  e-mail voor het maken van een afspraak of bestel een Tuina behandeling gemakkelijk online.  Als therapeut van beroepsorganisatie CAT wil ik je voorafgaande aan een Tuina behandeling graag een CAT-behandelovereenkomst laten ondertekenen. Dit formulier kun je hier downloaden.