Holistische praktijk voor mens en dier Botanisch in Balans te Vianen is verkooppunt van de biologische en natuurlijke vleesvoeding van DARF Eko, Alroda, Meat4Dogs, Bandit Diervoeding, Medipetfood en Dogmeat BARF producten. Daarnaast hebben we een verantwoord assortiment biologisch brok- en blikvoer en gestoomde worst. De minimale afname per bestelling is 10 kilo. Diepvriesproducten worden niet via de post verzonden. Er is alleen mogelijkheid tot afhalen.

Een gezonde natuurlijke voeding is niet alleen beter voor mensen, maar minstens zo belangrijk voor honden, katten en fretten. 

Achtergrond verkooppunt

Sinds 2003 heb ik ervaring met zelf samengestelde voeding, KVV en Koken voor de hond volgens de TCM Vijf elementen voeding. Mijn Golden Retrievers hadden vanwege hun ziektes, mede veroorzaakt door brokvoeding, erg veel baat bij deze natuurlijke voedingsmethodes. Die ommezwaai naar een soortgerichte voeding passend op hun systeem, was een weg naar gezondheid waarmee ze stokoud mochten worden. 

Ik ga er vanuit dat mijn huidige Golden Retriever hierop ook zo goed blijft floreren. Hij lust eigenlijk ook niets anders, dus instinctief weet hij mogelijk wat het beste voor 'm is. Mijn jonge reu is gespeend op rauwe voeding, kreeg vanaf 8 weken gecombineerd KVV en B.A.R.F. maaltijden en rond 2,5 maand volledige B.A.R.F. maaltijden. 

Hij is inmiddels door de Raad van Beheer officieel gescreend op heupen en ellebogen en volledig vrij van deze ziektes. Ook de wervels en gewrichten van nek en rug zien er prachtig uit. In het algemeen is hij kerngezond, nooit ziek, geen worminfecties en ook niet vatbaar voor vlooienmanifestaties.   

Door de jaren heen heb ik heel veel baasjes mogen helpen en fokkers wegwijs gemaakt op het gebied van vers voeren en natuurlijke geneeswijzen. Ook gaf ik workshops en organiseerde lezingen met interessante sprekers op dit gebied. 

Mijn kennis heb ik verworven en verwerf ik nog steeds door veel vakliteratuur te lezen, mijn contacten met diverse pro rauw holistisch dierenartsen en andere experts, scholing, lezingen, seminars, e-learnings en cursussen te volgen op het gebied van Whole Food Nutrition.