Met de Kefirko kefirmaker is melkkefir maken niet moeilijk

Kefirbloemen voor melkkefir fermenteren

 

Kefir is de verzamelnaam voor melkkefir en waterkefir. Het is een natuurlijke pre- en probiotica met waardevolle aminozuren, vitamines, mineralen, antioxidanten, enzymen, gisten en melkzuurbacteriën.

De laatste jaren staat kefir ook wetenschappelijk gezien steeds meer in de belangstelling ten positieve. Kefir zou gunstige eigenschappen kunnen hebben voor het immuunsysteem, het microbioom van de darmen en huid en bij parasitaire infecties zoals Giardia.

 

Zie het onderstaande instructiefilmpje en je kunt verantwoord aan de slag.

Melkkefir maken met Kefirko kefirmaker

Bestel hier de kefirmaker fermentatieset

De tools om kefir te maken hoeft niet specifiek met de Kefirko kefirmaker, alhoewel deze kefirmaker wel een onwijs leuk kado is!

Vaak maken we de melkkefir voor onszelf en de honden met biologische rauwe geitenmelk of A2-rundermelk. De melk kopen we rechtstreeks bij de biologische boer en kunnen we ook voor onze klanten leveren. Andere streekproducten die we kunnen leveren zijn: bio eieren, imkerhoning, bio-karnemelk, bio-yoghurt, boter, jam, oergraanmeel, vleesproducten en biologische groente, fruit en kruiden. Je kunt ons een mail sturen met je bestelling. We bezorgen niet, alleen afhalen is mogelijk.

De rauwe geitenmelk en A2-melk is van zeer goede kwaliteit en heel erg lekker. 

Melkkefir kan ook gemaakt worden van 'plantaardige melk'. Wil je het beste voor jou en je dier(en), dan maak je deze melkvormen zelf, want in pakken is er zo weinig van het echte product aanwezig en vaak wel veel suikers en additieven.

Echte zoete amandelen en hazelnoten, biologisch en ongebrand, bevatten zeer veel vitamines, mineralen en anti-oxidanten, waaronder de belangrijke vitamine E, B's, selenium, mangaan en magnesium.

Verse amandelmelk van echte amandelenHieronder geven we je graag informatie over hoe je zelf amandel- en hazelnootmelk kunt maken. Het melksap wat ontstaat, kun je gebruiken om de melkkefir mee te maken. In plaats van gewoon zout doen we er een snuf Keltisch zeezout bij.

De mix met eenderde zoete amandelen en tweederde hazelnoten waarmee we de melkkefir maken, bevalt onze honden heel erg goed. We wisselen deze plantaardige melkkefir af met de geiten- of A2-runderkefir.

Het schroot wat over blijft van de gepureerde noten is super om gezonde koekjes van te drogen, te mengen door een groentemix of tezamen met biologische kokosolie in te vriezen in ijsblokjeshouders.

Maak zelf amandelmelk

Maak zelf hazelnotenmelk

 

© 2013 - 2023 Botanisch in Balans holistische praktijk en natuurproducten voor mens en dier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel