Chinese voedingsleer voor hond en kat

De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) is van oorsprong gebaseerd op verschillende concepten en disciplines die preventief de balans in het lichaam harmoniseren, zodat ziekte minder snel kan ontstaan. Echter, vaak zien we dat het TCM in het Westen zich vooral richt op het behandelen van klachten en pas na herstel voor zover mogelijk ingezet wordt op preventie. 

Voedingsconcepten op basis van de Yin / Yang theorie en de Vijf Elementenleer gaan uit van een passend dieet op de constitutie, pathologie en omgevingsfactoren, waarbij de energetische waarde van voedingsmiddelen centraal staat. Voedingstherapie op maat en afgestemd op het individu.

Whole Food Nutrition heeft binnen de Chinese voedingsleer een grote gezondheidswaarde. We helpen graag met het formuleren van voeding op maat diëten voor honden en katten met een ziekte of gewoon als basisvoeding voor gezonde dieren. Je kunt dan denken aan menu's om te koken voor hond en kat of zelf samengestelde rauwe voeding/deels koken in plaats van prescription diets.

Staat je hond of kat op KVV, brok of andere fabrieksmatige voeding en gaat het niet zo top? We zien vaak grote verschillen ten goede van de gezondheid van het dier met gerichte voedingsaanpassingen op basis van Whole Food Nutrition en de TCM Vijf Elementen voedingsleer. 

Neem voor vragen of het maken van een afspraak voor professioneel voedingsadvies contact op met onze voedingstherapeut. Regelmatig organiseren we cursusdagen op onze locatie over de Vijf Elementen Voedingsleer voor honden en mensen. 

GRATIS LEZING

Zaterdag 14 oktober 2023 Vijf Elementenvoeding voor honden en katten

 

 

© 2013 - 2023 Botanisch in Balans holistische praktijk en natuurproducten voor mens en dier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel