KVV kattenvoer

Bij Botanisch in Balans holistische praktijk voor mens en dier in Vianen koopt u goede KVV voor katten. We maken een onderverdeling in complete KVV's zonder premix en enkelvoudige KVV's die door afwisseling met diersoorten en gezonde aanvullingen 'compleet' gemaakt kunnen worden. Per merk geven we een advies om zo gevarieerd en volledig mogelijk te voeren. Variatie in de voeding is ontzettend belangrijk bij zowel KVV, BARF, natvoeding als brok.

Wij zijn beslist geen voorstander van toegevoegde premixen aan KVV, omdat dit vaak ten koste gaat van de echte inhoud van een vleesproduct. Tevens kan de toegevoegde premix de opname van natuurlijke vitamines en mineralen uit het vlees zelf belemmeren en een onbalans in het metabolisme creëren met problemen tot gevolg. Dit zien we door onze jarenlange ervaring echt redelijk vaak. Aangezien we het beste voor uw dier willen, vindt u in ons assortiment volwaardige rauwe vleesvoeding zonder toegevoegde premixen. 

Obligate carnivoren

Van oorsprong zijn katten woestijn- en savannedieren, die van nature weinig drinken en het benodigde vocht vooral uit hun prooi halen. Het zijn net als honden en fretten carnivoren die vlees en prooien eten en wilde katachtigen vullen dit menu aan met insecten, eieren, wormen, hagedissen etc. Bij ziekte zullen ze een natuurlijke behoefte opvullen door op zoek te gaan naar specifieke grassen, kruiden, wortels, bladeren van geneeskrachtige planten en modder met daarin nog wat mossen, graswortels en micro-organismen. Ze eten van nature slechts een klein deel koolhydraten uit de gefermenteerde inhoud van darmen, krop en maag. Prooien met huid en haar of veren worden verorberd, waarbij aarde, zand, blaadjes, grassen, modder en bodemleven aan de prooi blijven plakken en ook opgegeten worden. Een gezondere microbiota voor de darmen bestaat niet, met de allerbeste diversiteit aan micro-organismen. Dat vinden de beste dierenarts-nutritionisten op rauw voer gebied.

Honden zijn beter ingesteld op het verteren van een kleine hoeveelheid plantaardig materiaal in een gesimuleerde maaltijd op basis van rauwe voeding. Katten en fretten hebben daar indirect veel meer problemen mee en dat maakt deze diersoorten tot obligate carnivoren, die dus voornamelijk dierlijk eiwit nodig hebben.

Brokken zijn geen passende voeding

In brokken zit te weinig vocht en een kat of fret zal dat niet voldoende uit zichzelf aanvullen door water te drinken. Wij zien dan ook regelmatig katten die last hebben van blaasgruis en nierproblemen. In feite is er bij deze dieren sprake van een metabool syndroom. In het algemeen zijn brokken belastend op het systeem van zowel katten, fretten als honden, ongeacht of daar grote hoeveelheden granen, soja, peulvruchten, bietenpulp of aardappel in zitten. 

Wij adviseren dan ook om uw carnivore huisdier een goede kwaliteit rauwe vleesvoeding te geven. Simpelweg omdat dit als basisvoeding voldoende vleesvocht bevat en is voorzien van fijn gemalen botten, spiervlees en orgaanvlees in goede verhoudingen. Alle volwaardige eiwitten zijn vertegenwoordigd, niet slechts 11 essentiële aminozuren, evenals enzymen, natuurlijke vitamines, mineralen, bacteriën en goede vetten. Een soortgerichte voeding van goede kwaliteit is bewezen minder belastend op het totale metabolisme en staat het dichtste bij de natuur van katten.

De vers vlees merken voor katten zijn ook geschikt voor fretten. Alle varianten zijn vrij van toegevoegde premixen, conserveringsmiddelen, kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen en andere additieven. 

Professionele hulp bij de omschakeling

KVV is gemalen rauwe voeding dat in rollen of bakjes zit en hiervoor heeft u een diepvriezer nodig. U kunt dit geven als volledige basisvoeding. Wanneer u brok of blikvoeding geeft, dan is het geen probleem om KVV maaltijden in te passen. Wilt u geheel over naar KVV, dan willen we u daarbij helpen. Wanneer u bij ons vleesproducten aanschaft, dan kunnen we u gedegen adviseren en een goed voedingsplan maken voor uw dier. We helpen u graag bij een verantwoorde omschakeling, zodat veel katten en fretten tot op hoge leeftijden kunnen genieten van goed voer.

Diepvriesvoeding kan alleen worden afgehaald op onze locatie in Vianen (provincie Utrecht).

© 2013 - 2021 Botanisch in Balans | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel