Sorteer op

Voedselallergie bij honden: Amore

Naomi, het vrouwtje van Amore benaderde mij of ik kon helpen om haar kanjer op de rit te krijgen met de voedingstherapie. Vermoedelijk heeft Amore een voedselallergie en kan hij bepaalde diersoorten op basis van vers vlees en snacks moeilijk verdragen.

Hond herstelt van huidproblemen met verse voedingSamen hebben we de problemen en de mogelijkheden doorgenomen, waarna ik een goed advies heb gemaakt.

Een semi-eliminatiedieet met voedingsmiddelen en supplementen die de darmflora en de lever optimaliseren en de huid ondersteunen. In zijn totaliteit een gebalanceerder menu op basis van een goede Omega 6/Omega 3 ratio, natuurlijke vitamines, mineralen, pre- en probiotica.

De inzet is om het microbioom van de darmen gezonder te maken, zodat het immuunsysteem minder getriggerd gaat worden.

Amore kampte met geïrriteerde tussentenen, af en toe diarree, ontstoken oren, troebele ogen en prutoog, bulten op diverse plekken van het lijf, kale plekken, schilfers en pukkels op de kin, lijkende op impetigo.

Gisteren kreeg ik een mooie terugkoppeling van Naomi.
Ze is nu bijna 2 weken bezig met de plan van aanpak voedingsverandering en huidverzorgingstips en vanaf maandag gestart met de supplementen.

De ogen van Amore zijn niet meer troebel. De bulten, schilfers en jeuk rond zijn ribben zijn weg en de pukkels verdwijnen langzaam op zijn kin. Zijn ontlasting is beter gebonden, van goed volume en kleur. De aangedane oren zijn nog niet helemaal zoals het moet zijn, maar volgens Naomi tot nu toe geen heftige ‘uitbraak’.

Ik ben erg blij voor Amore EN voor Naomi en hoop met haar mee dat deze positieve ontwikkeling zich voortzet.

Wederom laat dit weer zien hoe belangrijk whole food nutrition is voor de darmflora en het immuunsysteem.

 

Voedingsallergie bij honden eliminatie dieet verse rauwe voeding

 

Geschreven op 8-10-2020 door Sandra Hoogendoorn-Willemse

Deze blog is uitsluitend bedoeld als achtergrondinformatie en geeft de mening en ervaring van de blogger weer. 
Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van dierenarts of therapeut.

© 2013 - 2022 Botanisch in Balans holistische praktijk en natuurproducten voor mens en dier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel