Refresh your Body mindful wandelprogramma - natuurwandelingen in Drenthe

Het actieve wandelprogramma voor mensen die op een ontspannen manier aan hun gezondheid willen werken. Gezond bewegen is een belangrijke voorwaarde om lang te leven. In goede harmonie met jezelf en de omgeving waarin je leeft.

Mindful wandelen in Drenthe met Botanisch in BalansHerken jij jezelf?

 • Je hebt last van geestelijke en lichamelijke ongemakken en je wilt jouw conditie verbeteren. 
 • Als je in het algemeen niet lekker in je vel zit door sociaal isolement. 
 • Je kunt wat extra support en motivatie gebruiken om in gezonde beweging te komen.
 • Voor volwassenen en kinderen met (ernstig) overgewicht.
 • Open staat voor de mooie natuur die gemeente Westerveld te bieden heeft. 
 • Ook voor hondeneigenaren die er met hun hond op uit willen.

Samen wandelen

Elke maand organiseren we natuurwandelingen. De groepjes bestaan uit max 6 deelnemers en zowel jong als oud kunnen aansluiten. Voor de wandeltochten met de hond passen we de gebieden aan. In de niet-losloopgebieden ben je verplicht je hond aangelijnd te houden. In losloopgebieden dient je hond goed onder controle te zijn. Een passend Y-tuigje is aan te raden om de druk op nek, schildklier en de rug te verminderen. Neem goede voorzorgsmaatregelen voor jezelf en je hond. Denk aan gepaste wandelschoenen, functionele kleding, EHBO-kit, water, tekentang, (natuurlijke) tekenwering.


Waar en wanneer?

De start van het Refresh your Body wandelprogramma is in Vledder. We wandelen een kort stukje door de idyllische dorpse omgeving richting echte oerbossen en heidegebieden.

Elke maand organiseren we op zondagochtend een mindful wandeling. 

Aanmelden voor zondag 2 oktober 2022

Aanmelden voor zondag 14 augustus 2022


Duur

Een wandelroute is gemiddeld 8 tot 10 kilometer lang en duurt naar verwachting 2,5 tot 3 uur op een rustig tempo en met een pauzemoment. 


Kosten

€ 7,50 inclusief consumptie.

Deelname aan de wandeling is op eigen risico.


Overnachting

Kom je uit het Westen en wil je op eigen kosten in Vledder overnachten voor deelname aan de wandeling? We helpen je graag aan een mooi plekje op de vele campings, chaletparken en bungalowparken in de omgeving.


Voordelen van wandelen volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde

Dagelijkse beweging is goed voor de Lever Qi die deze versterkende energie door het gehele lichaam vervoert en evenwichtig over alle meridiaansystemen en organen verdeelt. Qi stagneert als die beweging wordt verstoord en dat kan een negatieve invloed hebben op het lichaam en de psyche. Even heel gemakkelijk in één zinnetje samengebracht: rust roest. Gezond bewegen, een goede ademhaling, een gezonde voeding, zo min mogelijk stress, voldoende rust en in het algemeen een gezondere levensstijl zorgen voor meer levensenergie (Qi). 


Effectief bewegen is goed voor je

Wandelen in de natuur zorgt voor rust en ontspanning en kan de hoeveelheid stresshormoon (cortisol) verlagen. Door te bewegen in die vrije natuur heeft dat ook een positief effect op de bloeddruk en wordt de aanmaak van het gelukshormoon of 'knuffelhormoon' Oxytocine gestimuleerd. Hoe meer sociale activiteiten je onderneemt, des te meer je lichaam in staat zal zijn om dit belangrijke hormoon aan te blijven maken.

Mindful wandelen in de natuur heeft een positieve invloed op de sociale interactie en het leren verbinden met anderen. Nu onze wereld wordt beïnvloed door angst en het ontnemen van plezier en knuffelen, is het nóg belangrijker om beter voor jezelf te zorgen.

Uit een onderzoek van Universiteit Maastricht dat in 2013 is gepubliceerd, blijkt dat laag intensieve beweging in de vorm van wandelen beter is dan intensieve activiteit in kort tijdsbestek. Andere onderzoeken laten zien dat gezond bewegen mogelijk goed is voor de weerstand, de hersenen, stofwisseling, hart en longen, bloedvaten, botten en spieren en het lichaamsgewicht. Wandelen maakt je fit en ‘leeg in het hoofd’, waardoor je lekkerder in je vel komt te zitten.


Refresh your Body - wandelen in de natuur -->> nog meer voordelen

 • het lichaam is in staat om vitamine D aan te maken onder invloed van slechts een kleine hoeveelheid zonlicht
 • een speelse manier om effectief te bewegen en te ontspannen
 • hervinden van geestelijke en lichamelijke balans
 • de buitenlucht doet je goed
 • wandelen tussen de bomen en door het groen is heilzaam
© 2013 - 2023 Botanisch in Balans holistische praktijk en natuurproducten voor mens en dier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel