Gezond wandelen Vianen

Refresh your Body wandelprogramma - gezond wandelen in Vianen

Refresh your Body is het actieve wandelprogramma voor mensen die op een ontspannen manier aan hun gezondheid willen werken. Gezond bewegen is binnen de Chinese Traditionele Geneeskunde (TCM) een belangrijke voorwaarde om lang te leven.

Mindful wandelen VianenWaar?

Het Refresh your Body wandelprogramma geven we in de omgeving van Amaliastein Vianen. We starten vanaf de kasteeltuin in Amaliastein en wandelen door het mooie platteland, het bos en de Uiterwaarden.
Zorg dat je makkelijke kleding draagt en goede wandelschoenen aan hebt.

Een unieke combinatie van sportiviteit, ontspanning en gezelligheid.

Meld je aan als jij je vitaliteit wilt verbeteren!

Start september 2020 t/m juni 2020!

Losse wandelingen die maandelijks plaatsvinden zonder hond.
Losse wandelingen die op verschillende data plaatsvinden MET hond.

10-wekelijks wandelprogramma voor senioren op donderdagmiddag van 13:30 tot 15:00 uur. 
10-wekelijks wandelprogramma voor kinderen (10-15 jaar) op woensdagmiddag van 13:30 tot 15:00 uur.
10-wekelijks wandelprogramma voor volwassenen op zondagochtend van 10:00 tot 11:30 uur.

Kosten

10-strippenkaart AANBIEDING € 47,50 per persoon
Losse wandelles € 7,50 per persoon

Maximale aantal deelnemers: 1 persoon conform Corona-maatregelen
U kunt zich op onze wachtlijst zetten.

Prijzen zijn inclusief consumptie.
Deelname aan de wandeling is op eigen risico.


Waarom is wandelen zo gezond?

Dagelijkse beweging is goed voor de Lever Qi die deze versterkende energie door het gehele lichaam vervoerd en evenwichtig over alle meridiaansystemen en organen verdeelt. Qi stagneert als die beweging wordt verstoord en dat heeft uiteindelijk lichamelijke en psychische gevolgen. Even heel gemakkelijk in één zin samengebracht: gezond bewegen, een goede ademhaling, een gezonde voeding, voldoende rust en in het algemeen een gezondere levensstijl zorgen voor meer levensenergie (Qi). 


Effectief bewegen voor geestelijke en lichamelijke balans

In het Refresh your Body wandelprogramma gaan we op een speelse manier effectief bewegen en geestelijke en lichamelijke balans vinden. We gaan naar buiten, want de buitenlucht doet ons goed! Wandelen in de natuur is heilzaam.

Uit een onderzoek van Universiteit Maastricht dat in 2013 is gepubliceerd, blijkt dat laag intensieve beweging in de vorm van wandelen beter is dan intensieve activiteit in kort tijdsbestek. Wandelen is goed voor de stofwisseling, hart en longen, botten en spieren. Het heeft een positieve invloed op je lichaamsgewicht en bloeddruk. Wandelen maakt je fit en ‘leeg in het hoofd’, waardoor de hoeveelheid stresshormoon afneemt en je lekkerder in je vel komt te zitten.


Voor wie?

  • Voor mensen die vanwege lichamelijke ongemakken hun conditie willen verbeteren.
  • Voor volwassenen en kinderen met (ernstig) overgewicht.
  • Voor mensen die in het algemeen niet lekker in hun vel zitten.
  • Voor mensen die iets hebben met natuur.
  • Als de tijd het toelaat, dan organiseren we ook speciale hondenwandelingen

Samen wandelen

Op een vaste dag in de week gaan we samen wandelen en bij voldoende deelname kan dat in groepsverband tot max. 3 deelnemers. Afhankelijk van jouw persoon en wensen, ligt de nadruk vooral op ontspanning en niet zozeer op fysieke verbranding. Dat laatste is namelijk helemaal niet zo belangrijk. Ook is het mogelijk om losse wandellessen te volgen, omdat het niet altijd lukt om wekelijks aan vaste wandellessen deel te nemen.


Qi gong

Qi gong (spreek uit Chi Kung) is een onderdeel van de Chinese bewegingsleer en heeft als doel om lichamelijke en geestelijke gesteldheid te behouden en te verbeteren. Mindful in beweging, zodat je sneller kan aarden en dat betekent minder stress, minder piekeren en bewuster leven. De verschillende makkelijke oefeningetjes helpen om je dagelijkse energie goed te verdelen, hebben een gunstige invloed op de ademhaling, de bloeddruk en zijn in het algemeen goed voor je rug, benen, armen, spijsvertering en verbranding. Sta je er voor open, dan kun je tijdens de wandeling kennis maken met de Qi gong bewegingsleer. 


Gun jezelf een gezonde uitdaging door je nu aan te melden! 

Sorteer op
Sorteer op
© 2013 - 2021 Botanisch in Balans | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel