Nu 10% korting!

Vorige Artikel 4 van 8 Volgende

Kronch Zalmolie voor honden 500 ml

€ 20,79 € 18,71 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Henne Kronch wilde zalmolie voor honden - koudgeperst uit verse zalm

Kronch zalmolie is rijk aan essentiële Omega 3 en Omega 6 vetzuren. Met name EPA en DHA zijn belangrijk. Deze zuivere koudgeperste zalmolie voor honden is van goede kwaliteit. De  visolie wordt zonder warmteprocessen gewonnen uit 100% verse zalm en lichtdicht en luchtdicht verpakt in een HDPE -BPA vrije flacon om verlies van kwaliteit te voorkomen.

De dagverze zalm is rechtstreeks afkomstig van de visafslag en niet eerst ingevroren geweest. Hierdoor blijven de voedingsstoffen optimaal behouden in de olie. 


De verhouding van Omega-3 / Omega-6 in Kronch zalmolie is 7:1

Per 100 ml bevat Kronch zalmolie 26,25 gram Omega-3 en 3,75 gram Omega-6 vetzuren. Er is slechts een lage dosering van deze geanalyseerde visolie nodig, waardoor het voordelig in het dagelijks gebruik is.


Kronch zalmolie wordt ook getest op de mate van oxidatie en heeft een zeer lage Totox-waarde van 4,5

De koude persmethode uit de echt verse vis en de speciale techniek om de olie op te vangen en meteen oxidatie-arm te verpakken, zijn daar verantwoordelijk voor.

Inhoud: 500 ml


Samenstelling

Koudgeperste zalmolie afkomstig van verse Noorse zalm.

Natuurlijke anti-oxidanten ter bescherming van de vetzuren.


Analyse

100% zalmolie

Ruw vet99,00 g
Vetzuren per 100ml 
Verzadigde vetzuren21,50 g
Onverzadigde vetzuren35,00 g
Meervoudig Onverzadigde vetzuren32,50 g
- Waarvan Omega-3 Vetzuren26,25 g
-- Waarvan EPA8,75 g
-- Waarvan DHA11,25 g
- Waarvan Omega-6 Vetzuren3,75 g

Gebruik

Er is een handige doseerpomp bijgeleverd, waarmee u perfect doseert en hygiënisch kunt werken. Kronch Zalmolie is sterk geconcentreerd en de aanbevolen dosering is lager dan bij niet koudgeperste zalmoliën.

1 pompslag is 4 ml. zalmolie, dat wil zeggen ongeveer 1050 mg Omega-3 vetzuren en 150 mg Omega-6 vetzuren. De verhouding omega 3 / omega -6 is 7:1. De hoeveelheid pompslagen is afhankelijk van het gewicht van uw hond of kat.

Schudden voor gebruik.


Aanbevolen dagelijkse dosering zalmolie      

Gewicht
0 - 12 KG

1 pompslag (á 4ml zalmolie)
12 - 24 KG2 pompslagen  (á 4ml zalmolie)
24 - 48 KG3 pompslagen  (á 4ml zalmolie)
48 KG +4 pompslagen  (á 4ml zalmolie)

 


Bijzonderheden

In de dagelijkse voeding van de hond of kat ontbreken vaak Omega 3 vetzuren van dierlijke oorsprong en van goede kwaliteit. Juist ook wanneer u brokken voert, is het een meerwaarde om regelmatig extra Omega-3 vetzuren toe te voegen. Sommige honden en katten houden niet van echte vette vis. Ook zijn er dieren die niet goed tegen andere vloeibare vissoorten of capsules kunnen. Er zijn mensen die het lastig vinden om de capsules door te prikken. Kronch Zalmolie is een prima natuurlijke oplossing voor het aanvullen van goede omega 3 vetzuren uit hoogwaardige visolie. Ondersteunt huid & vacht, het hart, de weerstand, het bewegingsapparaat en de algehele vitaliteit. Deze versie is ook geschikt voor katten, waarbij u dan rekening kunt houden met de dosering. Bij een te hoge dosering kan dunne ontlasting ontstaan.


Bewaren van zalmolie

Bewaren in de koelkast.
Na openen circa 2 tot 3 maanden houdbaar.

Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.


Interactie en contra-indicatie

Voor informatie over interactie tussen geneesmiddelen en nutriënten of fytotherapie kijk op naturafoundation .nl. Interacties geneesmiddelen en nutriënten/kruiden.
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.


Levertijd

Indien op voorraad: snelle levering binnen 2-3 werkdagen.


Verzendkosten

Gratis verzending vanaf € 45,00 binnen NL en BE € 69,00.
Bij besteding tot € 45,00 standaard verzendkosten NL € 3,95 en tot € 69,00 BE € 7,95.


Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde voeding.
Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Bij vragen over onze producten of de toepassing, kunt u altijd contact opnemen.

Extra informatie
Oxidatie van zalmolie: de Totox-waarde

De Totox waarde van zalmolie is een indicatie van oxidatie en zodoende ook de versheid en kwaliteit van de zalmolie. Hoe lager de Totox waarde is, hoe verser de zalmolie doorgaans is. De zalmolie van Kronch heeft een Totox waarde van 4,5. Dit is zeer laag wanneer men bedenkt dat een waarde van 25 nog acceptabel is.

Zalmolie verliest kwaliteit door blootstelling aan licht maar ook aan lucht. De lage Totox waarde van Kronch Zalmolie is mede te danken aan het gebruik van dagverse zalm, die koudgeperst wordt en daarna direct licht en luchtdicht wordt verpakt. Zo kan oxidatie van de zalmolie zoveel mogelijk worden voorkomen en daarmee dus ook verlies van kwaliteit.

Kronch Zalmolie is verpakt in een niet-lichtdoorlatende flacon met doseerpomp. De flacon zalmolie is bewust verpakt in een omdoos, om het product zonder problemen te kunnen bewaren. De omdoos en de niet-lichtdoorlatende verpakking zijn belangrijk omdat de kwaliteit van (iedere) zalmolie terugloopt bij blootstelling aan licht. De fles is gemaakt van HDPE, is recyclebaar en bevat geen BPA.

© 2013 - 2021 Botanisch in Balans | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel