Vorige Artikel 1 van 8 Volgende

PUUR Apis - Allergie 100 ml

€ 25,95 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

PUUR Apis - Allergie ter verzachting van de huid bij insectenbeten.

Dit aanvulend diervoeder kan ingezet worden bij honden, katten en paarden die schuren, schilfers hebben en slecht in de vacht zitten. Begin met PUUR Apis (voorheen Puur Allergie) in het voorjaar en in de zomer als preventieve inzet bij deze verschijnselen.

Inhoud: 100 ml


Samenstelling

Honingbij (Apis mellifera), Grote brandnetel (Urtica dioica), Zwarte bes (Ribes nigrum), Goudsbloem (Calendula officinalis), Alcohol 34% v/v.


Dosering

1 - 2 x daags (1 ml = 20 druppels)
Paard   20 - 30 druppels
Hond    10 - 15 druppels      
Kat        5 - 10 druppels

Goed schudden voor gebruik.


Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering bij verbetering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.

Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.


Toediening

Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond, eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies.

Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.


Duur van de behandeling

Hond en kat: gedurende het lenteseizoen en zomerseizoen inzetten. Voor het beste resultaat kunt u elke 8 weken een week stoppen en daarna weer beginnen met de volgende 8 weken etc. Zo behouden de kruiden hun optimale werking en kan het lichaam er goed op blijven reageren.

Paard: schuren en een gevoelige huid in het muggenseizoen.
Begin zo vroeg mogelijk in het seizoen (februari/maart) met het geven van de druppels.

PUUR Apis/Allergie ondersteunt tegen alle insectenbeten en -steken. PUUR Culico is een goede aanvulling hierop, omdat deze ondersteunt bij een reactie ten gevolge van muggenbeten of -steken. Deze combi heeft bij paarden in veel gevallen voor uitstekende resultaten gezorgd (´s ochtends PUUR Culico, ´s avonds PUUR Apis/Allergie). Wij kunnen alle producten van PUUR voor u bestellen.


Interactie en contra-indicatie

Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.

Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.


Bewaren

Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 °C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.


Levertijd

Snelle levering binnen 2-3 werkdagen.


Verzendkosten

Gratis verzending vanaf € 45,00 binnen NL en BE € 69,00.
Bij besteding tot € 45,00 standaard verzendkosten NL € 4,75 en tot € 69,00 BE € 7,95.


Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde voeding.
Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Bij vragen over onze producten of de toepassing, kunt u altijd contact opnemen.

 
© 2013 - 2022 Botanisch in Balans holistische praktijk en natuurproducten voor mens en dier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel